Ordförande Margareta Winberg – kvinna med tung politisk erfarenhet

Mittnordenkommittén valde Margareta Winberg, som representerar Region Jämtland Härjedalen, till sin nya ordförande vid sitt decembermöte.

Margareta Winberg är en svensk socialdemokratisk politiker, tidigare riksdagsledamot, diplomat samt fd. styrelseordförande för Karlstads universitet och Svenska Spel, som nu valt att lägga sin kraft på regionerna i Mittnorden. Margareta Winberg har haft många tunga ministerposter i socialdemokratiska regeringar, tex Nordisk samarbetsminister och var även vice statsminister.

Under 2014 har hon, efter 10 års uppehåll, gjort comeback i politiken.

-Jag ser mycket fram emot att nu arbeta på hemmaplan och med de mittnordiska frågorna. De är underskattade. Infrastruktur, kultur, upplevelseindustrin, gröna näringar, miljö och välfärd skulle kunna samordnas på ett bättre sätt och spela en större roll för detta stora områdes utveckling. Alla linjer måste inte gå norr-söder, det är ett storstadsmässigt, i Sverige stockholmskt, synsätt. Jag vill visa att öst-väst, från Ryssland till Atlanten, kan fungera väl så bra, säger Margareta Winberg.

Margareta efterträder stadsstyrelsens ordförande i Jakobstad kommerserådet Peter Boström, som fungerat som ordförande för perioden 2013-2014 under tiden Finland hade ordförandeskapet.

Pressmeddelandet

Nyheten i media:

http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/margareta-winberg-leder-mittnordenkommittenhttp://www.ltz.se/jamtland/ostersund/ny-ordforande-for-mittnordenkommitten